Gå til hovedinnhold

Tømmerpanel men ikke tømmerhytte?

I dag trenger jeg en tilbakemelding på min siste tankespinn når det gjelder hytten på fjellet. De som har fulgt bloggen en stund vet at dette ikke dreier seg om Røkkes hyttepalass eller andre store tømmerhytter slik vi ser dem i interiørbladene. Dette dreier seg om en overtatt familiehytte av det enkle slaget.

Herr og fru Muffins har siden overtagelsen for noen år tilbake jobbet med å oppgradere standarden innvendig. Og etterhvert også utvendig.  I den forbindelse skal gangen på hytten renorveres. Det skal opp et nytt anvendelig klesskap og skap til rot i form av langkoster og støvsuger og denslags nødvendigheter.
Skapet vi har sett på er IKEA sitt og heter "Pax Hemnes gråbrun"

Kanskje ikke verdens mest spennende skap, men så yter bildet heller ikke produktet mye rettferdighet. Skapet er mye gråere i virkeligheten. Dette er et foreløpig valg. Her er det helt sikkert mange mer "fjellaktige" skap å velge i, prisen er imidlertid av betydning også her. 

Det jeg imidlertid lurte på er hva dere mener om innvendig såkalt laftepanel eller tømmerpanel i denne gangen, på innsiden av det som altså ikke er en tømmerhytte. Teit? Eller er det uten betydning? 

Bildet er tilfeldig funnet ved søk på internett og  lånt fra www.hasas.no

Inspirasjonen kom etter å ha sett Jernia sin reklame i magasinet Bolig Pluss der en slik vegg var beiset med LADY interiørbeis 9049 Valnøtt.  Dette er på bildet en gyllen farge. Litt mer brun en fargen som ellers preger hytten nemlig "Zen Sand". Men ekteparet muffins har flere ganger følt seg grundig lurt av Jotun og deres fargeillustrasjoner. F.eks. skulle gangen opprinnelig få et strøk med fargen "drivved". Alle vet hvilket bilde som står i hodet når en tenker på drivved. Grått og værbitt. På Jotun sine hjemmesider skal drived ifølge bildet likevel se slik ut: 


Her er det nok påført to strøk. Men jeg kan fortelle dere Jotun. At "drivved" ligner ikke på dette. Og da har jeg prøvd på ulike underlag. Ny ubehandlet material og gamle panelbord. For sikkerhets skyld. Drivved er grønnaktig og gusjefarget. Selvsagt kan det skyldes han i butikken som hadde en dårlig lørdagsmorgen.  Hvem sin skyld det er er jo uten betydning. Boksene er utstyrt med en hendig lapp: "Byttes ikke" (uansett hvilken ugly nyanse vi har blandet til deg)

Så jeg er noe skeptisk til å kjøpe "valnøtt". Da 2 av 4 bokser Zen Sand inneholdt kraftige fargeavvik.
Kjøpt i ulike butikker. Tap? Estimert til ca kr. 1000,- tilsammen...Men farge på veggene må vi jo ha.  


Hva sier dere? Skal jeg kjøpe lafte (tømmer) panel innvendig i gangen på hytten eller ikke? 

Kommentarer

  1. Jeg mener helt klart av tømmer hører til en hytte! :) Kan tenke meg det blir knallfint. Er ikke lett med disse skapene. Vi blir ikke enig om hvilket klesskap vi skal ha. Men vi er begge enig i at vi trenger skap med masse hyller. Noe Ikea sine skap sjeldent har. Kan selvfølgelig sette inn hyller selv, meeeeeen...enklere sagt enn gjort ;)
    Lykke til med valget :)

    SvarSlett
  2. Skal dere ha slik panel i flere rom, eller kun gangen? Tror det er finere dersom det er gjennomgående i hele hytten, men kommmer an på om det andre panelet er liggende eller stående. Om stående ville jeg valgt samme i gangen. En annen ting er at lurer på om kan se litt rotete sammen med dørene på Pax garderoben, da denne har en annen design og paneltype. Hva med å lage en garderobe selv, ubehandlede skyvedører i furu og endeplate i tre (hobbyplate). Tømrersvoger fikser;-) Innredning kan dere jo ha i Pax eller Elfa. Da kan jo dørene og siden beises i samme farge som resten av panelet og det gir et helhetlig inntrykk og større romfølelse. Evt om plass integrere bøtteskapet med en delevegg. Ang. beis som avviker i fargen, om kjøpt samme fargekode, og fortsatt har stående, ville jeg ikke gitt meg på den nei. Kontakt/mail Jotun om problemet også ang drivvedfargen. Er jo dårlig reklame for de. Jeg mailet de for råd og ble oppringt av eldre elskverdig herremann..:-) Om ikke får kompensasjon/ombytte, hva med å blande alt og brekke på nytt med f.eks nettopp valnøtt? Eller høre i malerforetning om å etterbrekke den. Dersom fargekyndige og prof kan de sikkert etterbrekke til ønsket farge ala valnøtt. Malerbutikk ved Solbrød mot Fløibanen virker flink, snakk med han. Valnøtt er veldig fin farge. To strøk er kanskje mørkt, men hva med å legge toppstrøket i klar beis eller en lys grå lasur dersom ønsker en mer drivved/værbitt/aldringseffekt? Fargen drivved er for meg mer i retning mixen av lys eik/valnøtt og lys grå. Lykket til! :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Liftgardiner i ull på ønskelisten

Morfar har vært på hytten og tatt mål. Liftgardiner i ekte ullstoff a la Helene Hennie er definitivt på ønskelisten nå. Inspirasjonen kom på Interiør og boligmessen i Grieghallen noen uker tilbake. Så nå er det neste steget å ta kontakt med forhandler og høre om pris på herligheten. Stoffene som Herr og Fru Muffins falt for var i blåtoner og kommer fra Green Apple som også har noen eksempler på nettsiden sin: Liftgardin i ullstoff med skinn detalj... Fine rutemønstrete puter og pledd.. Egentlig likte jeg aller best dette stoffet, gardiner vist på bloggen til butikken Skyttelen i Elverum.,  men regner med at det er litt og hvert å velge mellom også i butikken her på vestlandet.  Bilde lånt fra http://skyttelen.blogspot.com/2009/11/gardiner.html Vinter og høstsesongen er under oppseiling og det er flere ting fru Muffins ønsker seg til residensen på fjellet....for eksempel lampen Wallacestone fra Living hadde gjort seg over spisebordet. Den koster i overkant av 3000,

Hyttedrøm...

Magasinet Sköna Hem viste for en tid tilbake noen vakre bilder fra en hytte arrangert av Helene Forbes Hennie & Christian Maktab .  Fru Muffins er bare helt forelsket i disse nydelige interiørene Hennie tryller frem, fargene og ikke minst den lune fine stemningen ... Ser at  Interiør 63º N    på tampen av året i fjor viste bilder fra den samme hytten, så jeg er nok ikke alene om å like denne stilen :) Begynner nå å glede meg til vår og varmere vær sånn at vi kan fortsette på beise- og maleprosjektet vårt på familiens hytte. Selv om hytten ikke akkurat er i millionklassen så er den bare vår og er i ferd med å transformeres til det fristedet vi ønsker den skal være.. Venter bare på Hardangerbroen, så blir den nok enda hyppigere brukt :)  Bilder fra magasinet Sköna Hem - balsam for blikket  & til inspirasjon.....

Litt nytt

På lørdag hadde mannen min bursdag og vi hadde noen timer fri for litt interiør shopping. Skjenken bak sofaen og de to lampene fikk bli med hjem. Skjenken er samme merke og modell som den som står i yttergangen . Nokså fornøyd med resultatet vi ☺ Lamper fra JC interiør.