Gå til hovedinnhold

Når to ekstra timer ikke er nok

Døgnet har 24 timer. Selv har fru Muffins i en årrekke ønsket seg 26-timers døgnet der det er mulig å presse inn noen ekstra gjøremål til tross for full avtalebok. Etterhvert har det bare vært å innse at ingen partier ønsker å gå til valg på denne ideen og 26 timers døgnet vil forbli en illusjon for evig tid.

Men hva skulle så disse to timene gjort med hverdagen i Muffins huset? Kanskje ville det vært disse to timene som sikret hjemmebakst, leksehjelp og nyvasket hus hver dag. Eller kanskje ikke? For hva hjelper det egentlig med to timer hvis fruen ikke er opplagt og mangler energi?

I høst sa vaskehjelpen takk for seg og familien (les: undertegnede) har selv måttet begynne å ta fredagsvasken. Kan ikke si at den har stått på listen over savnede gjøremål...For det er nemlig nok av gjøremål. Hver dag i muffins huset starter kl. 06.15 med koma-trøtt frue som blir vekket av:

A: en siklende labrador som plasserer begge forlabbene på ryggen min med varierende trykk.

B: en trøtt men dog  (inntil videre) blid herr muffins som rekker meg en kopp nytrekt kaffe eller lungo.

C: Alternativ C skjer heldigvis sjelden. Da har gjerne et av gnafsedyrene ødelagt noe av verdi, det være seg ledninger, sko eller andre gjenglemte gjenstander innenfor gnafse-radius. Eller eldste firbeinte gnafse-fantom har f.eks spist opp en sokk e.l  som han småkvalm og uggen gulper opp igjen på entrè gulvet...Jeg velger å spole forbi disse morgenene. Grøss!

Går soleklart for alternativ B. Etter at kaffekoppen er tømt og koffeinet begynt å virke er det bare å hive seg rundt, sminking, klær og så; den evige diskusjonen med muffinsprinsessen på 8 år. Som aldri liker det hun har fått tildelt av antrekk. Diplomati og argumenter om at solkjole ikke egner seg i januar vil hun slett ikke høre på. Så er det foring og lufting av hunder, tilberedning av frokost (og frokostmatpakke til mor) og så er det endelig i bilen. For tiden kjører herr og fru Muffins solidarisk i samme bil. Hvilket som regel innebærer køkjøring og et stopp for å fylle bensin på vegen. Mannen har nemlig fått det for seg at det er billigere å fylle for 230 kroner gangen x antall ganger i uke -  istedet for å fylle full tank og slippe å tenke mer på det en stund. Forstå det den som kan.

100% stilling på oss begge to gir lett turbo middag før fotballtrening 3 x uken og kamper hver helg og ca 1 x i uken. Speideren og tegnekurs. Og ikke minst 1 times lufting x 2 gnafsedyr pr. dag. Prøver iherdig å få presset inn minst 2 treninger for oss voksne pr. uke, men har de siste ukene vært nødt til å innse at 24 timer i døgnet - eller 26 for den slags skyld, ikke er nok.

For med to hunder trenger faktisk huset å støvsuges hver dag (supersmart med hvitt gulv på barnerommet! not.)  og haugevis med klær og håndkler skal vaskes og brettes. Sosiale happenings blir heseblesende lagt til helgene med det resultat at vi er supertrøtte når mandagen kommer. Flere som kjenner seg igjen her?

Heldigvis har vi alle fått lov til å være friske og raske og kan jo derfor egentlig ikke klage. Men fruen kjenner seg sliten og føler behov for å slappe fullstendig av et sted uten mobildekning. Som på hytten (der er det iallefall av og til dårlig dekning) Neste helg skulle svigermor vært med oss til fjells. Hun sitter mye alene og har sikkert gledet seg til fjellturen. Istedet må fru muffins være hos sin egen mamma som for tiden ikke er frisk og derfor ikke kan være alene. Noen ganger havner man mellom barken og veden. I dette tilfellet mellom forventninger og nødvendige hensyn...Ifølge kalenderen er neste mulighet for fjelltur av dette slaget i slutten av oktober....

Og dessuten - uken har EN fridag igjen. Nemlig søndag. Da må fru muffins forsøke å rydde ut av en bod fyllt av gamle minner. Disse stedene er absolutt de vanskeligste å rydde. Men eldste muffinsprinsessen har ventet lenge på tur, og nå er det hun som skal få nytt rom. Inspirasjonen fant jeg hos Lexington company hvor sengeteppet på bildet er bestillt og på vei til meg i posten. Gulvet skal males hvitt og her er inspirasjonen min. (Bilder av det ferdige resultatet kommer... :)
Bilde: Lexington CompanyBilde: Lexington Company


Bilde: Lexington Company

Bilde: Lexington Company

Men i morgen er det fredag! Da skal muffins paret på Bergen vinfest og kose oss med god mat og drikke. Gleder meg allerede og håper at det stopper å hølje regne ihvertfall for noen timer. 

God helg ! :)
Kommentarer

  1. Blir jo nesten sliten av å lese ;)

    Ønsker deg en avslappende helg.

    Birthe

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Liftgardiner i ull på ønskelisten

Morfar har vært på hytten og tatt mål. Liftgardiner i ekte ullstoff a la Helene Hennie er definitivt på ønskelisten nå. Inspirasjonen kom på Interiør og boligmessen i Grieghallen noen uker tilbake. Så nå er det neste steget å ta kontakt med forhandler og høre om pris på herligheten. Stoffene som Herr og Fru Muffins falt for var i blåtoner og kommer fra Green Apple som også har noen eksempler på nettsiden sin: Liftgardin i ullstoff med skinn detalj... Fine rutemønstrete puter og pledd.. Egentlig likte jeg aller best dette stoffet, gardiner vist på bloggen til butikken Skyttelen i Elverum.,  men regner med at det er litt og hvert å velge mellom også i butikken her på vestlandet.  Bilde lånt fra http://skyttelen.blogspot.com/2009/11/gardiner.html Vinter og høstsesongen er under oppseiling og det er flere ting fru Muffins ønsker seg til residensen på fjellet....for eksempel lampen Wallacestone fra Living hadde gjort seg over spisebordet. Den koster i overkant av 3000,

Hyttedrøm...

Magasinet Sköna Hem viste for en tid tilbake noen vakre bilder fra en hytte arrangert av Helene Forbes Hennie & Christian Maktab .  Fru Muffins er bare helt forelsket i disse nydelige interiørene Hennie tryller frem, fargene og ikke minst den lune fine stemningen ... Ser at  Interiør 63º N    på tampen av året i fjor viste bilder fra den samme hytten, så jeg er nok ikke alene om å like denne stilen :) Begynner nå å glede meg til vår og varmere vær sånn at vi kan fortsette på beise- og maleprosjektet vårt på familiens hytte. Selv om hytten ikke akkurat er i millionklassen så er den bare vår og er i ferd med å transformeres til det fristedet vi ønsker den skal være.. Venter bare på Hardangerbroen, så blir den nok enda hyppigere brukt :)  Bilder fra magasinet Sköna Hem - balsam for blikket  & til inspirasjon.....

Litt nytt

På lørdag hadde mannen min bursdag og vi hadde noen timer fri for litt interiør shopping. Skjenken bak sofaen og de to lampene fikk bli med hjem. Skjenken er samme merke og modell som den som står i yttergangen . Nokså fornøyd med resultatet vi ☺ Lamper fra JC interiør.