Gå til hovedinnhold

Med hodet fullt av idéer

Tilbake fra en snørik helg på hytten og med hodet fullt av idéer. Muffinsfruens kjære foreldre var så greie å forære henne en flunkende ny og fin Husqvarna symaskin til jul, hvilket innebærer at mange av de tidligere så vage ideer nå kan settes ut i livet - uten å planlegge lån av andres tid og maskin.

Sånn utenom sliping og beising av gulv, som må gjøres i løpet av våren og som sikkert fordrer hjelp fra Muffinsmannens omgangskrets som inneholder et par eksemplarer av arten handy-menn, så har Muffinsfruen andre prosjekter på gang.

I øyeblikket er det sengegavler med nagler som er på ønskelisten. Her er det mye å velge i og graden av "eksklusiv" følelse henger sammen med valg av stoff og ditto lommebok. Inspirasjonen kom denne gangen fra boken "Norges vakreste fjellhytter" som forsåvidt er en grei bok uten at den skiller seg særllig fra andre lignende bøker i sjangeren...Litt komisk var det nå likevel med introen til boken som i hovedsak lovpriser det enkle hyttelivet mens man ved å bla om til de neste sider møter en hytte på over 300 m2, med tilhørende fasiliteter i form av giga-svære baderom, svindyre interiør-løsninger og kvinnemennesker med døde dyr på hodet. (Les pelslue størrels XL). Hørte faktisk her om dagen om en fyr som på et av landets hotteste hyttesteder lever av å leie ut biler i kategorien XC90 slik at alle "friluftsentusiastene" som ønsker å dyrke fjellivets gleder ikke skal skjems over at de ikke hadde råd til å bytte ut Toyotaen midt i innspurten av statuskampen mot ditto hyttenaboer. De ganske enkelt parkerer det pinlige folkelige kjøretøyet hos bilutleier og får utdelt et mer standsmessig kjøretøy til å rulle innpå tunet med. Smart ikke sant? At jeg vet at dette faktisk er sant gjør historien enda mer fornøyelig.

Men tilbake til sengegavlene. Eksempler på utforming av det jeg tenker på  har jeg funnet på sidene til møbeltapetserer Lene Bergstrøm som lager vakre sengegavler med nagler og selger dem ferdig produserte. Jeg ønsker meg imidlertid sengegavler i ullstoff og nagler. Og har intensjon om å lage mine egne og skal forsøke å få dem ferdige til neste hyttebesøk. Her er noen bilder fra helgen hvor både barn og voksne fikk slappet av og prøvd alpinskiene i januar solen.

Mye snø utenfor hyttevinduet denne helgen

gøy i snøen


Denne fine lampen har ungenes oldefar laget. Han var blikkenslager.
Nå har lampen fått et nytt liv på familiens hyttevegg.


Kommentarer

 1. He-he...hjelp fra Muffinsmannens omgangskrets som inneholder et par eksemplarer av arten handy-menn ;-O Artig innlegg. Bilhistorie klein på vegne av dagens 40+ wanna-be's. Artig intro på boken ja. Ser det er noe mer snø enn da vi gikk på kvist, mose og lav i 2010 ;-)) Venter i spenning på gavlen, du kunne da fått lånt min symaskin, stått urørt her i evig tid, men slit an'! Klem:-))

  SvarSlett
 2. God formiddag!
  Nå har jeg kost meg her hos deg, kjekk blog!! Du skriver godt☺ Gleder meg til å følge deg videre! Og ikke minst til å se sengegavlen!

  Tusen takk for koselig hilsen hos meg!
  Klem fra Livy

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Liftgardiner i ull på ønskelisten

Morfar har vært på hytten og tatt mål. Liftgardiner i ekte ullstoff a la Helene Hennie er definitivt på ønskelisten nå. Inspirasjonen kom på Interiør og boligmessen i Grieghallen noen uker tilbake. Så nå er det neste steget å ta kontakt med forhandler og høre om pris på herligheten. Stoffene som Herr og Fru Muffins falt for var i blåtoner og kommer fra Green Apple som også har noen eksempler på nettsiden sin: Liftgardin i ullstoff med skinn detalj... Fine rutemønstrete puter og pledd.. Egentlig likte jeg aller best dette stoffet, gardiner vist på bloggen til butikken Skyttelen i Elverum.,  men regner med at det er litt og hvert å velge mellom også i butikken her på vestlandet.  Bilde lånt fra http://skyttelen.blogspot.com/2009/11/gardiner.html Vinter og høstsesongen er under oppseiling og det er flere ting fru Muffins ønsker seg til residensen på fjellet....for eksempel lampen Wallacestone fra Living hadde gjort seg over spisebordet. Den koster i overkant av 3000,

Hyttedrøm...

Magasinet Sköna Hem viste for en tid tilbake noen vakre bilder fra en hytte arrangert av Helene Forbes Hennie & Christian Maktab .  Fru Muffins er bare helt forelsket i disse nydelige interiørene Hennie tryller frem, fargene og ikke minst den lune fine stemningen ... Ser at  Interiør 63º N    på tampen av året i fjor viste bilder fra den samme hytten, så jeg er nok ikke alene om å like denne stilen :) Begynner nå å glede meg til vår og varmere vær sånn at vi kan fortsette på beise- og maleprosjektet vårt på familiens hytte. Selv om hytten ikke akkurat er i millionklassen så er den bare vår og er i ferd med å transformeres til det fristedet vi ønsker den skal være.. Venter bare på Hardangerbroen, så blir den nok enda hyppigere brukt :)  Bilder fra magasinet Sköna Hem - balsam for blikket  & til inspirasjon.....

Litt nytt

På lørdag hadde mannen min bursdag og vi hadde noen timer fri for litt interiør shopping. Skjenken bak sofaen og de to lampene fikk bli med hjem. Skjenken er samme merke og modell som den som står i yttergangen . Nokså fornøyd med resultatet vi ☺ Lamper fra JC interiør.