Gå til hovedinnhold

Med hodet fullt av idéer

Tilbake fra en snørik helg på hytten og med hodet fullt av idéer. Muffinsfruens kjære foreldre var så greie å forære henne en flunkende ny og fin Husqvarna symaskin til jul, hvilket innebærer at mange av de tidligere så vage ideer nå kan settes ut i livet - uten å planlegge lån av andres tid og maskin.

Sånn utenom sliping og beising av gulv, som må gjøres i løpet av våren og som sikkert fordrer hjelp fra Muffinsmannens omgangskrets som inneholder et par eksemplarer av arten handy-menn, så har Muffinsfruen andre prosjekter på gang.

I øyeblikket er det sengegavler med nagler som er på ønskelisten. Her er det mye å velge i og graden av "eksklusiv" følelse henger sammen med valg av stoff og ditto lommebok. Inspirasjonen kom denne gangen fra boken "Norges vakreste fjellhytter" som forsåvidt er en grei bok uten at den skiller seg særllig fra andre lignende bøker i sjangeren...



Litt komisk var det nå likevel med introen til boken som i hovedsak lovpriser det enkle hyttelivet mens man ved å bla om til de neste sider møter en hytte på over 300 m2, med tilhørende fasiliteter i form av giga-svære baderom, svindyre interiør-løsninger og kvinnemennesker med døde dyr på hodet. (Les pelslue størrels XL). Hørte faktisk her om dagen om en fyr som på et av landets hotteste hyttesteder lever av å leie ut biler i kategorien XC90 slik at alle "friluftsentusiastene" som ønsker å dyrke fjellivets gleder ikke skal skjems over at de ikke hadde råd til å bytte ut Toyotaen midt i innspurten av statuskampen mot ditto hyttenaboer. De ganske enkelt parkerer det pinlige folkelige kjøretøyet hos bilutleier og får utdelt et mer standsmessig kjøretøy til å rulle innpå tunet med. Smart ikke sant? At jeg vet at dette faktisk er sant gjør historien enda mer fornøyelig.

Men tilbake til sengegavlene. Eksempler på utforming av det jeg tenker på  har jeg funnet på sidene til møbeltapetserer Lene Bergstrøm som lager vakre sengegavler med nagler og selger dem ferdig produserte. Jeg ønsker meg imidlertid sengegavler i ullstoff og nagler. Og har intensjon om å lage mine egne og skal forsøke å få dem ferdige til neste hyttebesøk. Her er noen bilder fra helgen hvor både barn og voksne fikk slappet av og prøvd alpinskiene i januar solen.

Mye snø utenfor hyttevinduet denne helgen

gøy i snøen


Denne fine lampen har ungenes oldefar laget. Han var blikkenslager.
Nå har lampen fått et nytt liv på familiens hyttevegg.


Kommentarer

  1. He-he...hjelp fra Muffinsmannens omgangskrets som inneholder et par eksemplarer av arten handy-menn ;-O Artig innlegg. Bilhistorie klein på vegne av dagens 40+ wanna-be's. Artig intro på boken ja. Ser det er noe mer snø enn da vi gikk på kvist, mose og lav i 2010 ;-)) Venter i spenning på gavlen, du kunne da fått lånt min symaskin, stått urørt her i evig tid, men slit an'! Klem:-))

    SvarSlett
  2. God formiddag!
    Nå har jeg kost meg her hos deg, kjekk blog!! Du skriver godt☺ Gleder meg til å følge deg videre! Og ikke minst til å se sengegavlen!

    Tusen takk for koselig hilsen hos meg!
    Klem fra Livy

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Liftgardiner i ull på ønskelisten

Morfar har vært på hytten og tatt mål. Liftgardiner i ekte ullstoff a la Helene Hennie er definitivt på ønskelisten nå. Inspirasjonen kom på Interiør og boligmessen i Grieghallen noen uker tilbake. Så nå er det neste steget å ta kontakt med forhandler og høre om pris på herligheten. Stoffene som Herr og Fru Muffins falt for var i blåtoner og kommer fra Green Apple som også har noen eksempler på nettsiden sin: Liftgardin i ullstoff med skinn detalj... Fine rutemønstrete puter og pledd.. Egentlig likte jeg aller best dette stoffet, gardiner vist på bloggen til butikken Skyttelen i Elverum.,  men regner med at det er litt og hvert å velge mellom også i butikken her på vestlandet.  Bilde lånt fra http://skyttelen.blogspot.com/2009/11/gardiner.html Vinter og høstsesongen er under oppseiling og det er flere ting fru Muffins ønsker seg til residensen på fjellet....for eksempel lampen Wallacestone fra Living hadde gjort seg over spisebordet. Den koster i overkant av 3000,

Litt nytt

På lørdag hadde mannen min bursdag og vi hadde noen timer fri for litt interiør shopping. Skjenken bak sofaen og de to lampene fikk bli med hjem. Skjenken er samme merke og modell som den som står i yttergangen . Nokså fornøyd med resultatet vi ☺ Lamper fra JC interiør.

Drømmen ble virkelighet

Omsider ble drømmen om et nytt kjøkken virkelighet.  ☺☺☺ Vi er nesten i mål med prosjektet men en feil ved benkeplaten som er laget av Silestone har gjort at vi måtte re bestille denne. Ventetiden er mange uker. Det gjør at vi heller ikke får satt på endestykket av benkeplaten. Men vi begynner å få et inntrykk av hvordan ferdig løsning blir.  Snøhvit benkeplate i Silestone. Gardinene er fra Ralph Lauren og kjøpt på Finn.no Selv om det ferdige resultatet ikke er på plass enda er det deilig å slippe å leve på en byggeplass. Kan poste noen bilder fra perioden helt uten kjøkken en annen dag.