Gå til hovedinnhold

Kjøkken diskuteres fortsatt..

Det er på tide med en liten oppdatering på kjøkkenprosjekt. Både meg og herr Handy har egentlig ikke lyst på dette kjøkkenet vi holder på å "flikke" på som han sier, vi har lyst på nytt. Og med nytt mener jeg ikke et fra IKEA til 30 000.  I øyeblikket går diskusjonen heftig med hensyn til om vi skal skifte stuegulv og kjøkkengulv slik Herr Handy ønsker jfr. "helhet" eller om vi skal bare kjøpe noe som fungerer en stund. Siste er det vi har vært enige om (iallefall har fru muffins vært enig med seg selv) ganske lenge. Herr Handy  ønsker nå å rive ned vegger ...ehh..hva er poenget med å åpne opp stuen og se rett på et udatert kjøkken fra 80-tallet? Riktignok har det fått litt maling men karakteren blir aldri mer enn halvbra.

SÅ derfor: Jeg har bestemt meg for å legge ned et rutete gulv. Nå er saken den at vi har nullmargin for høydeforskjell mellom stue og kjøkken så tregulv blir uaktuelt. Tenker derfor å prøve å finne noen linoleumsfliser e.l. som er grå og hvitrutete. Tanken er å fange opp "stemningen" fra kjøkkengulv jeg har sett andre steder. F.eks. fru K. Skogland har lagt ut noen fine bilder av sitt vakre kjøkkengulv. Det samme har svenske Johanna Flyckt gjort. Kjempefine gulv:Fru K. Skoglands gulv. Superfint :)
Bilde: Johanna Flyckt. Vakkert kjøkkengulv.
Under noen drømmekjøkken. Disse fra Kvanum:
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liftgardiner i ull på ønskelisten

Morfar har vært på hytten og tatt mål. Liftgardiner i ekte ullstoff a la Helene Hennie er definitivt på ønskelisten nå. Inspirasjonen kom på Interiør og boligmessen i Grieghallen noen uker tilbake. Så nå er det neste steget å ta kontakt med forhandler og høre om pris på herligheten. Stoffene som Herr og Fru Muffins falt for var i blåtoner og kommer fra Green Apple som også har noen eksempler på nettsiden sin: Liftgardin i ullstoff med skinn detalj... Fine rutemønstrete puter og pledd.. Egentlig likte jeg aller best dette stoffet, gardiner vist på bloggen til butikken Skyttelen i Elverum.,  men regner med at det er litt og hvert å velge mellom også i butikken her på vestlandet.  Bilde lånt fra http://skyttelen.blogspot.com/2009/11/gardiner.html Vinter og høstsesongen er under oppseiling og det er flere ting fru Muffins ønsker seg til residensen på fjellet....for eksempel lampen Wallacestone fra Living hadde gjort seg over spisebordet. Den koster i overkant av 3000,

Hyttedrøm...

Magasinet Sköna Hem viste for en tid tilbake noen vakre bilder fra en hytte arrangert av Helene Forbes Hennie & Christian Maktab .  Fru Muffins er bare helt forelsket i disse nydelige interiørene Hennie tryller frem, fargene og ikke minst den lune fine stemningen ... Ser at  Interiør 63º N    på tampen av året i fjor viste bilder fra den samme hytten, så jeg er nok ikke alene om å like denne stilen :) Begynner nå å glede meg til vår og varmere vær sånn at vi kan fortsette på beise- og maleprosjektet vårt på familiens hytte. Selv om hytten ikke akkurat er i millionklassen så er den bare vår og er i ferd med å transformeres til det fristedet vi ønsker den skal være.. Venter bare på Hardangerbroen, så blir den nok enda hyppigere brukt :)  Bilder fra magasinet Sköna Hem - balsam for blikket  & til inspirasjon.....

Helene Hennie

I kveld har jeg sittet og fundert litt på hva som skal gjøres med familiens hytte på fjellet. Med litt beis og hvitmaling forsøker vi å endre stilen fra norsk furu til noe litt i retning av amerikans lodge stil.  (på et noe strammere budsjett vel og merke) Mye inspirasjon har jeg hentet fra Thon Hotell Vestlia og interiørdesigner Helene Hennies bok som kom ut i fjor. Fantastisk mye vakre bilder og ideer å hente... Førstnevnte hotell er jo også innredet av henne.  Bare elsker den amerikanske lodge-stilen :) Mye inspirasjon å hente i Helene Hennies interiørbok Var også innom Mountain Lodge Trysil  som mange sikkert husker fra repotasje i Interiørmagasinet for en tid tilbake. Også innredet av Hennie. Tenkte å vise dere noen flotte bilder hentet herfra  En slik fin peis skulle jeg gjerne hatt på hytten vår... skjønne farger.... Mer julete enn dette blir det vel ikke..? Baderom..we like :)