Gå til hovedinnhold

Lysere tider i vente..

Har så smått begynt å rydde vekk julestrømper og adventspynt men har ikke noe hast med å kaste ut juletreet enda. Det skal få stå der noen dager til, synes det er  fint å se på og så lyser det så pent når det er så mørkt og guffent ute som det er nå i januar. En titt inn på Facebook´en i dag viste at mange av mine venner overhodet ikke deler mine tanker rundt dette (noe som selvsagt er helt ok for mitt vedkommende) og mange virker også svært så opptatt av å formidle til verden at julen nå behørlig er vasket ut, ryddet etc. (Vel, det er jo selvsagt noe av den samme "status-formidlingen" jeg bedriver når jeg sitter her og blogger om at jeg IKKE har kastet ut juletreet, ser jo nyansen der) Uansett - mange av dere har nok ryddet ut julestyret i løpet av denne helgen og alle må jo gjøre slik de føler for selv. Likevel kan jeg ikke la være å undres litt over hvorfor det nå er blitt slik at juletreet omtrent kastes på dør 1. juledag. Vet det er flere som ryddet alt sammen bort i romjulen. Er det fordi vi inspirert av Plantasjen-butikkene begynner å pynte til jul i midten av oktober? Orker vi rett og slett ikke tanken på mer julekonfekt? Noe har skjedd med julen i løpet av de tredve årene som er gått siden min barndom, kanskje spesielt siste tiår, og ikke minst er det store endringer fra besteforeldregenerasjonen sin barndom da juletreet gjerne stod til langt uti januar, spesielt på landsbygda. (Min far sier han tror at det var fordi de ikke hadde så mye annet pent å se på i vintermørket) Jeg har ikke noe godt svar, men konstaterer at det nok har skjedd en forskyvning. Håper samtidig at det ikke blir slik at vi om noen år føler oss tvunget til å pynte i november og kaste juletreet ut idèt siste gaven er åpnet ;) 

Uansett, gleder meg til lysere tider og er allerede begynt å drømme om vår og varme i luften. Fru Muffins er en sommerjente uten tvil, og sjø, vann og sol er mer mine "rette" elementer fremfor kulde og is. Her er noen inspirerende bilder av litt lyst og fint interiør i New England stil hentet fra The Lodge i Skåne, i Sverige. 
Frister stort med et besøk dit i sommer....


Bilde www.thelodge.se

Bilde www.thelodge.se

Bilde www.thelodge.se

Bilde www.thelodge.se


Bilde www.thelodge.se

Kommentarer

 1. Jeg kastet ut julen i dag jeg da. Skulle fjerne adventsstaker og stjerne men da ble det så tomt at jeg like greit fjernet hele sulamitten.
  Er nok noe med nytt år og blanke ark (OG at jeg i fulltidsjobb VET hvor mye ork jeg sitter igjen med etter endt arbeidsdag).

  SvarSlett
 2. Er nok en av de som er snar å hive ut jula, men jeg innrømmer at jeg i tillegg blir påvirket av alle "ut med jula innlegg".
  Vi er jo en merkelig gjeng her i bloggverden:)
  Vi signaliserer tidlig høst at nå er det på tide med juleforberdelser.Vi vasker og stryker, baker og brygger,pakker og pynter og nå snakker jeg for egen del - er en smule sliten når jula kommer.Og vi lærer aldri:)Om julen er forskyvet?Tror nok det ja.I min barndom ble det ikke pyntet før lillejulaften,og julen ble vel vasket ut rundt 6.januar alt etter som.
  Uansett..om en ca 50 ukers tid er vi nok på samme"galeien":)

  Og jeg er helt på din bølgelengde når det gjelder sol og sommer.Men først må vi få sola her nord!
  Herlige bilder forresten!Liker den stilen...også:)
  Ha en fin ukestart!

  SvarSlett
 3. Her har juletreet blitt kastet ut i dag (så nå vet du det liksom) men mest av praktiske årsaker.
  Vi begynner begge to på jobb igjen i morgen og jeg ser for meg at jeg kommer til å må ha noen dager på å komme inn i ny arbeidstid og ikke minst komme i gjenge igjen etter juleferie.
  Jeg blir ufattelig trett etter jobb den første uken etter ferie.
  Siden det er jobb igjen i morgen og juleferien er over er liksom julestemningen borte her i huset.
  Nå må vi ha noe annet å se frem til og for vår del er det vår, litt varme, litt lysere ettermiddagen osv.... Slik er det her i huset iallfall:)

  SvarSlett
 4. Du traff nok spikeren på hodet der ja. Ryddet og vasket ut jula allerede 1. nyttårsdag, det gjør vi alltid.. Det gjorde vi aldri hjemme da jeg var barn. Da fikk jula stå til 13 dag og vi barn syns jo det var veldig koselig. Men som du påpeker og analyserer, starter vi nok litt tidlig med pynting og julehaloy nå enn før i tiden. Hos oss pynter vi allerede 1 desember og juler oss igjennom en hel mnd. Dette gjør nok til at vi er lei julen når nyttårsfesten er over, og lengter litt til hverdagen;-))
  Deler din glede over sommer og sol, og er også mest glad i den årstiden. Det er havet og solen som lokker mest, og jeg gleder meg stort til å ta hytten i bruk igjen til våren!
  Ha en flott uke:)
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 5. Hei, hei..

  Jeg har ryddet bort alle småting etter julen, ikke juletreet og stjernene. Det får stå litt :)))
  Jeg pyntet første søndag i advent og har hatt det en stund. Jeg ryddet det bort igjen av praktiske årsaker, som feks at min mann var hjemme og kunne hjelpe til å få det på loftet osv...
  Jeg var jo litt lei av pynten også da vel og merke *smiler*

  Heldigvis så er det jo helt opp til vær enkelt hva en gjør og ikke gjør!!!!

  Flotte inspirasjons bilder du viser :))

  Ha en kjempefin uke.
  Klemz

  SvarSlett
 6. Jeg har hatt julepyntet hus siden 1.advent og akter å ha det ennå en stund. Jeg elsker julen og ser på den som et lyspunkt nå i mørketiden.
  Ser at noen bloggere allerede begynner å prise våren og å forbrede seg til påsken???
  Det er da fremdeles midtvinters og langt fram til både vår og påske.
  Påsken kommer ikke før i slutten av april i år så det blir en stund å vente for disse bloggisene... I denne ventetiden må de nok beregne å måke massevis av snø og både skjerf og luer må nok tas i bruk i ukesvis enda...
  Ute snør det så tett at vi ikke ser mange meterne ned i hagen nå, så våren lar nok vente på seg enda en stund den...
  Så vi kan da kose oss med julen i noen dager til uten å ha noen dårlig samvittighet for det.

  SvarSlett
 7. Min Iphone virker igjen nå, håper din også er iorden igjen
  Takket være familien rakk jeg jobb igår..
  Ha en herlig tirsdag

  SvarSlett
 8. :-) Jeg har fortsatt julepynten stående etter høstet juletreet først halvannen uke etter nyttår, enda ikke mønstret meg til å hive det ned i boden. Fatter heller ikke hysterisk trang til hive ut julen straks ribben er fortært og pakkene fordelt. Finnes da en middelvei mellom 1.nyttårsdag og min mor som hev ut juletre rundt egen bursdagen 22.jan, og gledet seg stort hvert år treet hadde spiret nye skudd heller enn forfalle, og vi ungene lekte jul ute i snøen minst en måned til. He-he...støtter deg ellers i din kontruktive Blogglandiakritikk, jeg har gjort meg de identisk samme tanker. Fint å se en ærlig blogger som tør tenke og dele tanker, og mindre bruke bloggen som fronting av egen suksess. Klemz Blondienissen:)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Liftgardiner i ull på ønskelisten

Morfar har vært på hytten og tatt mål. Liftgardiner i ekte ullstoff a la Helene Hennie er definitivt på ønskelisten nå. Inspirasjonen kom på Interiør og boligmessen i Grieghallen noen uker tilbake. Så nå er det neste steget å ta kontakt med forhandler og høre om pris på herligheten. Stoffene som Herr og Fru Muffins falt for var i blåtoner og kommer fra Green Apple som også har noen eksempler på nettsiden sin: Liftgardin i ullstoff med skinn detalj... Fine rutemønstrete puter og pledd.. Egentlig likte jeg aller best dette stoffet, gardiner vist på bloggen til butikken Skyttelen i Elverum.,  men regner med at det er litt og hvert å velge mellom også i butikken her på vestlandet.  Bilde lånt fra http://skyttelen.blogspot.com/2009/11/gardiner.html Vinter og høstsesongen er under oppseiling og det er flere ting fru Muffins ønsker seg til residensen på fjellet....for eksempel lampen Wallacestone fra Living hadde gjort seg over spisebordet. Den koster i overkant av 3000,

Hyttedrøm...

Magasinet Sköna Hem viste for en tid tilbake noen vakre bilder fra en hytte arrangert av Helene Forbes Hennie & Christian Maktab .  Fru Muffins er bare helt forelsket i disse nydelige interiørene Hennie tryller frem, fargene og ikke minst den lune fine stemningen ... Ser at  Interiør 63º N    på tampen av året i fjor viste bilder fra den samme hytten, så jeg er nok ikke alene om å like denne stilen :) Begynner nå å glede meg til vår og varmere vær sånn at vi kan fortsette på beise- og maleprosjektet vårt på familiens hytte. Selv om hytten ikke akkurat er i millionklassen så er den bare vår og er i ferd med å transformeres til det fristedet vi ønsker den skal være.. Venter bare på Hardangerbroen, så blir den nok enda hyppigere brukt :)  Bilder fra magasinet Sköna Hem - balsam for blikket  & til inspirasjon.....

Litt nytt

På lørdag hadde mannen min bursdag og vi hadde noen timer fri for litt interiør shopping. Skjenken bak sofaen og de to lampene fikk bli med hjem. Skjenken er samme merke og modell som den som står i yttergangen . Nokså fornøyd med resultatet vi ☺ Lamper fra JC interiør.