Gå til hovedinnhold

Hjertelig hilsen

I dag har jeg lyst å ta blikket litt bort fra interiør og istedet sette fokus på Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) sin pågående kampanje.
På LHL sine sider kan dere blant annet lese sanne historier om hvordan kvinner opplever hjertesykdom. En av mine beste venninner opplevde for noen år siden hjerteinfarkt før fylte 40 år. Å ligge på sykehuset og få beskjed om at en kanskje har angstanfall når livet står på spill må være et mareritt det er vanskelig for oss andre å sette seg inn i . Heldigvis overlevde hun infarktet, noe vi alle selvsagt er glade for. Forskning rundt kvinnehjertet er likevel ikke prioritert tema i Norge i dag da det ifølge folks dagligdagse oppfatning liksom bare er menn som får hjertesykdom.
En av tre kvinner dør av hjertesykdsom, dette er flere enn av alle kreftformer til sammen! Hjertelig hilsen i regi av LHL er en kampanje som setter fokus på et stort samfunnsproblem. Hensikten med satsingen er todelt:
 • Bygge opp et hjertefond som skal brukes til forskning på kvinnehjertet
 • Ønsket om å bygge innsikt og kunnskap i befolkningen om kvinner og hjertesykdom
Apotek 1 er en av hovedsponsorene til kampanjen "Hjertelig hilsen" i regi av LHL. Oppfordrer flere av oss jentebloggere til å kjøpe hjertepins i et Apotek 1 og med det bidra til mer forskning på kvinnehjertet.
God fredag !


Kommentarer

 1. Hei,

  Veldig viktig innlegg! Jeg har selv tatt doktorgrad innen hjerteforskning, det er kjempeviktig å støtte slike kampanjer og dermed få støtte til forskningen! Selv ble jeg "sponset" av Nasjonalforeningen for Folkehelsa, ære være det arbeidet både de og andre organisasjoner legger ned for å få inn midler.
  Det er helt rett som du sier at det nesten er en gjengs oppfatning om at damer ikke får hjerteinfarkt, og kommer det inn en kvinne i 30-40 årene med smerter i brystet blir det avskrevet som stress eller angst. Så, kjempeflott at du setter fokus på dette!

  Ha en fin helg!

  Klem fra Britt

  SvarSlett
 2. Fint innlegg!
  Det er et viktig tema du tar opp her.

  SvarSlett
 3. Viktigt tema og godt du belyser det... Skal kjøpe meg en hjerte pins..

  Ha en flott helg:-)

  Klem fra Gry :-)

  SvarSlett
 4. Takk for fine ord min kjære venninne:) Håper nå kvinner blir tatt mer på alvor, av leger, pårørende og får den hjelp og oppfølging en både akutt og i ettertid trenger. Det er ikke kjekt å bli mistrodd på hverken det akutte eller påfølgende komplikasjoner hvor en heller tilbys psykiater, eller finne ut at en hadde rett på fysikalsk behandling litt for sent, fordi en legedott som ikke orienterte om rettigheter heller mente at trilleturer med nyfødt baby og husarbeid (pes!) for familie på 6 var rette måten å komme til hektene igjen. Not! Og hvor ble husmorvikaren av? Hun er avgått med døden. Sitter dessverre igjen med erfaringen at menn lettere får den omsorg, støtte og opptrening vi trenger etter noe sånt.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Liftgardiner i ull på ønskelisten

Morfar har vært på hytten og tatt mål. Liftgardiner i ekte ullstoff a la Helene Hennie er definitivt på ønskelisten nå. Inspirasjonen kom på Interiør og boligmessen i Grieghallen noen uker tilbake. Så nå er det neste steget å ta kontakt med forhandler og høre om pris på herligheten. Stoffene som Herr og Fru Muffins falt for var i blåtoner og kommer fra Green Apple som også har noen eksempler på nettsiden sin: Liftgardin i ullstoff med skinn detalj... Fine rutemønstrete puter og pledd.. Egentlig likte jeg aller best dette stoffet, gardiner vist på bloggen til butikken Skyttelen i Elverum.,  men regner med at det er litt og hvert å velge mellom også i butikken her på vestlandet.  Bilde lånt fra http://skyttelen.blogspot.com/2009/11/gardiner.html Vinter og høstsesongen er under oppseiling og det er flere ting fru Muffins ønsker seg til residensen på fjellet....for eksempel lampen Wallacestone fra Living hadde gjort seg over spisebordet. Den koster i overkant av 3000,

Hyttedrøm...

Magasinet Sköna Hem viste for en tid tilbake noen vakre bilder fra en hytte arrangert av Helene Forbes Hennie & Christian Maktab .  Fru Muffins er bare helt forelsket i disse nydelige interiørene Hennie tryller frem, fargene og ikke minst den lune fine stemningen ... Ser at  Interiør 63º N    på tampen av året i fjor viste bilder fra den samme hytten, så jeg er nok ikke alene om å like denne stilen :) Begynner nå å glede meg til vår og varmere vær sånn at vi kan fortsette på beise- og maleprosjektet vårt på familiens hytte. Selv om hytten ikke akkurat er i millionklassen så er den bare vår og er i ferd med å transformeres til det fristedet vi ønsker den skal være.. Venter bare på Hardangerbroen, så blir den nok enda hyppigere brukt :)  Bilder fra magasinet Sköna Hem - balsam for blikket  & til inspirasjon.....

Litt nytt

På lørdag hadde mannen min bursdag og vi hadde noen timer fri for litt interiør shopping. Skjenken bak sofaen og de to lampene fikk bli med hjem. Skjenken er samme merke og modell som den som står i yttergangen . Nokså fornøyd med resultatet vi ☺ Lamper fra JC interiør.